‘7 parells de peus’ a l’aula

Com i per què incorporar l’audiollibre teatral infantil 7 parells de peus als cicles mitjà i superior de Primària i a primer i segon de Secundària

Arran dels resultats del darrer estudi PIRLS (Estudi Internacional de Progrés en Comprensió Lectora) hem pres consciència que la lectura és una gran assignatura pendent. Han entrat en vigor plans, programes i mesures per fomentar-la decididament. És el cas del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, que inclou el Pla de Millora de les Biblioteques Escolars de Catalunya (PLAMIB), i del Pla de Promoció de l’Ús de la Llengua Catalana als Centres Educatius. 

Alhora, el nou currículum de l’educació bàsica destaca les quatre competències transversals que cal contribuir a assolir des de totes les àrees, matèries, àmbits i projectes: ciutadana; emprenedora; personal, social i d’aprendre a aprendre; i digital. A més, recull la introducció de mitja hora de lectura diària a l’aula.

Què en fem, de tot això? Com podem incorporar al dia a dia de l’escola o de l’institut aquestes exigències i oportunitats?

L’audiollibre teatral infantil en català 7 parells de peus de Ruth Vilar és una opció versàtil i innovadora que ofereix molts avantatges per treballar a l’aula. Quins?

  • És un model lúdic de lectura expressiva en veu alta que enriqueix la comprensió lectora a través de l’oralitat.
  • Parteix d’un text literari original.
  • Tracta sobre els drets dels infants.
  • Les cinc escenes estan distribuïdes en pistes que permeten treballar fàcilment els diferents drets en diversos dies.
  • També està disponible en format de llibre electrònic (epub 3 reflowable compatible amb Adobe Digital Editions) que podem utilitzar com a suport visual de la lectura mentre escoltem l’audiollibre.
  • Conté preguntes filosòfiques que ens permeten dialogar en assemblea sobre qüestions de naturalesa ètica, social i política amb els nens i les nenes a partir de 8 anys (no hi ha límit d’edat màxima).
  • La música és una composició original per a guitarra clàssica.
  • Els intèrprets de l’audiollibre són els mateixos actors de la companyia Cos de Lletra que representen l’obra al teatre.
  • L’autora fa visites escolars i forma part de la llista d’escriptors del programa Autors a les Aules 2023/24.

Us interessa proposar l’audiollibre al vostre centre però teniu dubtes sobre com implementar-lo? Us agradaria participar en un dels seminaris virtuals per a docents en què us expliquem les diverses activitats que podeu dur a terme a partir de la lectura de 7 parells de peus? Escriviu-nos aquí.

Oidà Editorial aplica un 15% de descompte a les compres realitzades directament per les institucions educatives. Si us interessa adquirir un lot d’exemplars per a l’escola o l’institut, contacteu amb nosaltres aquí. Si us plau, anoteu el nom del centre, el telèfon i la persona de contacte, i us respondrem en breu.

Si preferiu que els alumnes comprin individualment els seus audiollibres o llibres electrònics, adreceu-los a les plataformes i botigues que trobareu a les preguntes freqüents.

OIDÀ EDITORIAL · Llibre teatral sense fronteres