I si llegim plegats?

Comença el curs i sobrevé l’allau de les obligacions i presses quotidianes. Calen malabarismes per tal de conciliar la jornada escolar o laboral amb la vida personal i familiar. Les atapeïdes agendes d’infants i adults lliguen ben poc amb el temps de qualitat que voldríem compartir i amb la reflexió tranquil·la que requereix una educació en valors.

Les converses es fragmenten o s’ajornen, l’atenció es dispersa, l’ànim s’agita en un estat d’alerta sense treva i el pensament s’empobreix mancat de bons estímuls. La lectura esdevé una utopia. Qui podria llegir enmig d’un remolí?

Tanmateix, tant infants com adults necessitem estones de descans i assossec. I espai per a compartir les nostres inquietuds i desigs. I l’escolta significativa dels qui estimem. Llegir plegats ens ofereix l’oportunitat de gaudir mentre cobrim aquestes necessitats.

Podem escollir junts els llibres, seure i llegir en silenci durant una estona, parlar després de les nostres lectures… També podem llegir en veu alta, els uns per als altres. No com si féssim deures, sinó regalant-nos les paraules del llibre a través de les nostres pròpies veus ーque estan plenes de comprensió, imaginació i emoció úniques.

I podem escoltar un audiollibre teatral infantil. Posar-nos còmodes ーcadascú al seu racó preferit: al sofà, amb coixins al terra…ー i fer-lo sonar a l’altaveu si volem compartir la funció. També podem llegir-lo sols.

A l’audiollibre teatral infatil 7 parells de peus de Ruth Vilar tothom ーa partir dels 8 anysー hi és benvingut . L’obra parla sobre els drets dels infants. Els personatges protagonistes són una nena i un adult, i també ho són els actors: Magalí Verge Pineda i Salva Artesero. La música original és de Manel Sánchez Riera i el dibuix de coberta de Roser Calafell. Al final hi ha preguntes filosòfiques per a una assemblea.

Podem escoltar 7 parells de peus d’una tirada ーté cinc escenes. O potser preferim dedicar-hi una estoneta més curta cada dia? Cada bloc de preguntes està relacionat amb una de les escenes. En triem un grapat i les explorem mitjançant el diàleg? Aprendrem tantes coses els uns dels altres!

7 parells de peus de Ruth Vilar · Audiollibre teatral infantil

7 parells de peus de Ruth Vilar · Llibre electrònic

OIDÀ EDITORIAL · Libro teatral sin fronteras